tiistai 13. lokakuuta 2009

Räntää ja zombieita


Jaksan jokaiselle koirattomalle kaverilleni ja muillekin satunnaisille vastaantulijoille alati mainostaa koiraelämän hienoja puolia. Kuten koiran varauksettoman suurta jälleennäkemisen iloa -eron pituudesta huolimatta, yhteisiä vaelluksia avarissa metsissä kauniissa keleissä, tai koiran hellyttävää hengitystä sen nukkuessa tyytyväisenä ja turvassa kylkeä vasten peiton alla. Kaikki on totta, enkä ilman niitä osaisi enää olla.

Kerranpa taas kehotin erästä työkaveria hankkimaan koiran, tuntui että olisi hyvää maaperää sekä koira hänelle että hän koiralle. Kaveri siitä hekottamaan, että koirat on kivoja, mutta ei varmasti hanki. Hän ei rupea aamuhämärissä zombiena kaulus pystyssä ja huppu päässä vaakarännässä kulkemaan narun päässä hädin tuskin hereillä. Hän valitsee lämpimän valoisan keittiön, virkistävän kaffeen ja aamulehden päivänsä avaajaksi. Ja lähtee ajoissa töihin, kuivin jaloin. Täytyy tunnustaa, etten hetkeen keksinyt nasevaa vastavetoa tuolle näkemykselle ; ).

Nykyisin huvittaakin tarkastella vastaantulevia koirantaluttajia, etenkin kehnoissa keleissä ja työaamuisin. Heissä näkee likipitäen saman näyn kuin tämä viisas työkaverini on havainnut töihin mennessään -tietenkin ajoissa ja ennen koiranomistajia. Nyt näkee myös itsensä zombiena, kellonkulusta kuitenkin hyvin tietoisena, jalat märkinä ja puolikuolleena väsymyksestä sekä tietysti myöhässä ja kahvittomana. Koira taasen kiireettömänä nautiskelee joka haun ja maun lenkin varrella, autuaan tietämättömänä että juna toisensa perään karkaa emännän edeltä.

Jompsin kumpsin, on tietysti oma valinta. Ja jos ei huvita, ei koiraa voi eikä saa ottaa. Joskus on melkein luksusta, jos koira on hoidossa työaamuna, jolloin ehtii maistamaan tuoretta kahvia ja lukemaan ainakin otsikot päivän lehdestä. Ehkä ehtii säädylliseen aikaan töihinkin. Vaan kotiintulo on sitten sitäkin ankeampaa. Ei kukaan vingu kuin sika, eikä hypi riemusta lipoen naamalle. Eikä viikonlopun kiireettömiä heräämisiä venyttelevän koiran vierestä voita mikään.

Eli goreteksia sekä koiran että emännän päälle, oli aamukeli ankea tai ei. Iltalenkiltä tulon jälkeen kerkeää kyllä nauttimaan lämpimästä sisätilasta ja vaikkapa kuumasta kaakaosta, ja rentoutua hyvin ennen aamulenkkiä.

Niin, terveisiä syksyn ensimmäiseltä  räntäkeli-iltalenkiltä. Tuossa nuo nyt jaloissa tuhisevat, autuaan onnellisina lämpimissä pedeissään. Aamua innokkaana odotellen, emäntänsä ja koirat : ).

2 kommenttia:

 1. Kirjoitat niin loistavan realistisesti ja ihailevasti koiranomistajan elämästä, että sulan joka kerta kun luen Rullen kuulumisista.

  Vielä näin "uutena koiranomistajana" osaan jopa nauttia noista aamu- ja iltalenkeistä sateessa tai ei. Olen huomannut nukahtavani ja nukkuvani huomattavasti paremmin kun tulee haukattua raitista ilmaa niin paljon päivän aikana! Sitä paitsi omasta mielestäni aamulenkin jälkeen olo on paljon heränneempi, kuin kahvikupposen. Ja kyllä ne uutiset ehtii lukea myöhemminkin...

  Kurkkasin muuten nuo videolinkkisi juuri, pikku-Rullesta ja Laabanista. Toisen koiran hankinta pyörii kovasti mielessä, kun Eppu kaipaisi hurjasti koirakaveria. Ilmeisesti tuo pohtimani vuoden ikäero (kuten Rullella ja Laabanilla) on aika sopiva. Ihana leikkivideo! :)

  VastaaPoista
 2. Totta puhut, ei mikään kaffe virkistä niin paljoa kuin aamulenkki -säässä kuin säässä! Sitä paitti, jos heräis aikaisemmin, ehtisi ne kahvitkin nauttia... ;).

  Meillä toimi vuoden ikäero hirmu hyvin. Ja vaikka pojat ei periaatteessa asu samassa taloudessa, voi sanoa että ne viettävät 3/4 elämästään yhdessä. Ja saavat toisistaan seuraa, minkä jokainen koira ansaitsee <3.

  VastaaPoista